Glassoorten

Invloeden van buitenaf als UV straling, vocht, insectenpoep, stof, vet en rookaanslag kunnen leiden tot onherstelbare schade. Bescherm je inlijsting hiertegen met schilderij glas.

Maar het ene glas is beslist het andere niet.

Belangrijk is dat je een glassoort kiest die de kleur en scherpte van je in te lijsten werk maximaal tot zijn recht laat komen en bescherming biedt tegen verkleuring door inwerking van UV stralen. Bij de fabricage van standaard float glas, zeg maar vensterglas, worden ijzersoorten als koper en lood gebruikt. Deze metalen geven het glas een bepaalde tint. Bij koper heeft het glas een duidelijke groene en bij lood een grijze zweem. Deze zweem heeft een enorme negatieve invloed op de kleurweergave van het in te lijsten werk. Wit is niet meer wit en alle heldere en frisse kleuren lopen met meer dan 25% in kwaliteit terug.

Wat kun je het beste kiezen.

ArtGlassUV70

Kies voor de mooiste weergave en de hoogste bescherming. Kies voor Perfect White ArtGlass UV70 een betaalbaar en bijzonder mooie glassoort met een lichtdoorlatendheid van 99%. Hierdoor is ArtGlass UV70 uitzonderlijk helder en de weergave bijzonder scherp. Op het glas is een tweezijdig coating aangebracht waardoor het glas de laagste glanswaarde heeft en daardoor nagenoeg niet reflecteert. In de coating is bovendien een UV block verwerkt die tot 70% bescherming biedt tegen inwerking van UV stralen. Uw dierbaarste foto of kunstwerk verdient het beste glas.

Perfect White Clear voor een haarscherpe weergave
Dit glas heeft dezelfde heldere en haarscherpe weergave als ArtGlass UV70 maar geen extra beschermende UV coating. De doorlaatbaarheid is hoog maar bescherming tegen UV stralen daardoor minder en kan er onder bepaalde omstandigheden sprake zijn van reflectie.
Is dit geen geen bezwaar dan is Perfect White Clear een prima alternatief.

Glas voor conserverend en museaal inlijsten
Als uw werken heeft die echt tegen de tand des tijds beschermd moeten worden dan hebben wij ook hiervoor specifieke glassoorten voor met elk hun eigen karakter en beschermende eigenschappen. Vraag ernaar wij vertellen je hier graag meer over.

Premium Floatglas en Mat-O-Bel
Voor eenvoudige inlijstingen die alleen tegen invloeden als aanslag, vocht of vlekken beschermd hoeven te worden voeren wij het Premium Floatglas een standaard doorzichtig glas die geen extra behandeling heeft ondergaan en kan reflecteren. Om reflectie te voorkomen wordt in steeds mindere mate ook Mat-O-Bel gebruikt. Een glassoort dat 1 zijdig mechanisch geëtst is waardoor spiegeling wordt weggenomen maar ook sterk de scherpte,
helderheid en kleurweergave beïnvloed.

Capricorn Lijsten levert diverse glassoorten van uitstekende kwaliteit direct uit voorraad.